De Maasgouw

Inleiding


De Maasgouw is het verenigingsblad van LGOG. Het bestaat uit vier onderdelen:

  • historische en archeologische bijdragen;
  • 'Limburgs Historisch Actueel', waarin onder meer aandacht voor activiteiten op historisch, genealogisch en archeologisch gebied;
  • 'Samen de geschiedenis van Limburg ontdekken', waarin het verenigingsnieuws wordt gepresenteerd;
  • de 'Activiteitenagenda LGOG'.

 

Redactie

De redactie van De Maasgouw is als volgt samengesteld:

Voorzitter Drs. A.M.P.P. Janssen
Secretaris Drs. Fr.J. Hermans
Lid Drs. M.E.N. Aarts
Lid Ir. A.W.J. Bruekers
Lid S.C. van Daal BA
Lid Drs. G.A. van de Garde
Lid Dr. B.M.J. Mater
Lid
Adviseur
Ing. P.G.H. Vullings
Drs. H.J.L.M. Boersma MBA


Bijdragen worden ingewacht bij de redactiesecretaris. Klik hier voor de auteursrichtlijnen voor het aanleveren van kopij.

Redactiesecretaris:

Drs. F.J. Hermans
p/a Gemeentearchief Venlo
Dokter Blumenkampstraat 1
5914 PV  Venlo
+31-(0)77-3219515
f.hermans@venlo.nl  / info@lgog.nl 

 

Bestellen / voorraad

De Maasgouw is te bestellen bij Bureau LGOG. Dit kan per e-mail (info@lgog.nl) of per post (Bureau LGOG, Postbus 83, 6200 AB Maastricht). Per postzending worden verzendkosten berekend. Losse nummers zijn ook tijdens kantooruren bij het Bureau LGOG tegen contante betaling af te halen (Brusselsestraat 10 D, Maastricht).

Klik hier om te zien welke nummers verkrijgbaar zijn.


De Maasgouw digitaal

Een door vele belangstellenden in de Limburgse geschiedenis lang gekoesterde wens is in 2013 in vervulling gegaan: alle vooroorlogse jaargangen van De Maasgouw zijn gedigitaliseerd en voor iedereen met een internetaansluiting gratis te raadplegen. Of het nu gaat om het artikel van J.B. Sivré over weerwolven, de bijdragen tot de geschiedenis van de graven van Kessel van Ed Rosenkrants, de door J.J.M.H. Verzijl medegedeelde ‘Genealogie Ingenriet’ of archiefstukken van de familie Van Pallandt: de geïnteresseerde hoeft er de deur niet meer voor uit. De digitalisering is uitgevoerd in opdracht van de Koninklijke Bibliotheek in het kader van de webdienst Tijdschriften 1850-1940.

Klik hier voor de beginpagina van Tijdschriften 1850-1940

Klik hier voor alle gedigitaliseerde nummers van De Maasgouw van 1879 tot en met 1939

 
Indices Maasgouw 1879-1981

Klik hier voor een naam- en trefwoordenindex van De Maasgouw van 1879 tot en met 1981.

 

Indices Maasgouw 1982-2016

Een naam- en trefwoordenindex op De Maasgouw van 1879 tot 1981 bestond al (klik hier). De volgende stap is natuurlijk een index op de jaargangen vanaf 1981. Zover is het helaas nog niet. Wel zijn nu de afzonderlijke jaarlijkse indices vanaf 1981 verzameld in één digitaal doorzoekbaar bestand. Klik hier voor dit bestand. Digitaal zoeken is mogelijk door het bestand te openen en vervolgens op uw toetsenbord op Control + F te drukken. Er verschijnt nu een scherm waarin u een zoekterm kunt invullen.