Social media

Sinds kort is het LGOG ook te vinden op social media! Klik hier voor uitleg. 

Provincie Limburg

LIMBURG. EEN GESCHIEDENIS   Helaas niet meer verkrijgbaar!

Inhoud

In 2013 bestond het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap 150 jaar. Om dit heugelijke feit te vieren publiceerde LGOG een nieuwe geschiedenis van de provincie Limburg. In het overzichtswerk Limburg. Een geschiedenis delen tientallen specialisten hun kennis op de meest uiteenlopende historische terreinen met de LGOG-leden en het bredere publiek. 

Het nieuwe standaardwerk telt drie delen. Het eerste deel omvat de Oudheid en de Middeleeuwen, het tweede deel de periode 1500-1800 en het derde deel de periode 1800-2000. De geschiedenis van Limburg wordt steeds beschreven in relatie met de omliggende gebieden, waardoor in de ontwikkelingen in de Limburgse regio regelmatig de geschiedenis van Noordwest-Europa zichtbaar wordt. Zestig experts uit binnen- en buitenland leveren bijdragen over de politieke, institutionele, culturele, religieuze, sociale en economische aspecten van het Limburgs verleden. Het boeiende palet aan studies is aantrekkelijk voor elke liefhebber van Limburgse geschiedenis. De drie delen van Limburg. Een geschiedenis tellen samen ruim 1600 pagina’s, zijn rijk geïllustreerd, voorzien van tal van kaarten en verschijnen volledig in kleur.

Bekijk voor een voorproefje de inhoudspagina's van elk van de drie delen.

Verschijning

Limburg. Een geschiedenis is op zaterdag 28 maart 2015 gepresenteerd. In de aula van de Universiteit Maastricht overhandigde LGOG-voorzitter Karel Majoor het eerste exemplaar aan gouverneur Theo Bovens.

Klik hier voor een impressie van de presentatie.


Verkrijgbaarheid

Helaas is Limburg. Een geschiedenis niet meer verkrijgbaar, omdat de verkoop zo voorspoedig verliep dat hij algauw helemaal was uitverkocht. Wel is hij in te zien/te lenen in verschillende (archief)bibliotheken in Limburg.