Maaslandse Monografieen

Maaslandse Monografieën is een doorlopende reeks van wetenschappelijke studies over de geschiedenis van Nederlands en Belgisch Limburg. Uitgever is de Stichting Maaslandse Monografieën te Maastricht. Deze stichting werd in 1964 opgericht en is een gezamenlijk initiatief van LGOG en het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg.

De onderwerpen die in de reeks aan bod komen, zijn zeer divers. Ze hebben betrekking op politieke, sociale en economische geschiedenis, op de historie van kunst, kerk, recht, landbouw, industrie en techniek, maar ook op historische geografie en archeologie. Binnen de Maaslandse Monografieën bestaat onderscheid tussen een reeks Reguliere Uitgaven en een Grote Reeks. Deze laatste betreft vooral rijk geïllustreerde uitgaven op het gebied van de kunstgeschiedenis.

Bestellen

Vanaf deel 63 zijn de Maaslandse Monografieën te bestellen via de webwinkel van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg of via de boekhandel. Leden van LGOG kunnen zich voor 25 euro per jaar abonneren op de Maaslandse Monografieën

Maaslandse Monografieën digitaal

Op 28 maart 2015 werd niet alleen het monumentale driedelige werk Limburg. Een geschiedenis gepresenteerd: tevens werd de website maaslandse-monografieen.nl gelanceerd. Hier zijn de eerste 71 delen in hun geheel digitaal te raadplegen. Van de meest recente delen is telkens een beperkt aantal pagina’s ter inzage.

Maaslandse Monografieën heeft overigens ook een eigen Facebookpagina: klik hier.


Opruiming!

Het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg en het LGOG ruimen hun boekendepot deels leeg. Alle nog resterende exemplaren van de eerste zeventig delen uit de reeks Maaslandse Monografieën gaan van de hand voor de absolute bodemprijs van € 4,95 per stuk, exclusief verzendkosten (afhalen mag ook). Klik hier voor de titels waarvan nog een of meerdere exemplaren voorradig zijn. De aanbieding geldt zo lang de voorraad strekt.

Bestellen per e‐mail, via: info‐shcl@maastrichtuniversity.nl, onder vermelding van uw persoonsgegevens, boeknummer(s) en titel(s).