LGOG


LGOG: samen de geschiedenis van Limburg ontdekken!

Geschiedenis stoffig en saai? Niet bij het Limburgs Geschied-  en Oudheidkundig Genootschap! Al 150 jaar houdt het LGOG zich bezig met het verleden van Limburg. Dat komt tot leven in vele activiteiten en publicaties

Om dichtbij de bijna 3000 leden te staan, heeft het LGOG Limburg opgedeeld in 10 regionale kringen. Daarnaast zijn er drie de hele provincie bestrijkende secties: archeologie, genealogie en monumenten én verschillende commissies.  

LGOG-leden kunnen aan alle activiteiten deelnemen en ontvangen bovendien gratis het jaarboek en het kwartaalblad De Maasgouw.

Lid worden? Klik hier voor het aanmeldingsformulier.Koop nu 'Licht op het zonneleen Gronsveld'

Licht op het zonneleen Gronsveld is een monumentaal boek van de hand van Th.J. van Rensch. Op wetenschappelijke wijze wordt hierin o.a. aandacht besteed aan de middeleeuwse ontginning van het Land Gronsveld, de adellijke heren die over Gronsveld regeerden, en de kleinschalige, maar zeer gecompliceerde organisatie van bestuur, belastingheffing en rechtspraak. Het is ook een verhaal over corruptie, familiebelangen, en verzet van de bevolking tegen onwelgevallige bestuurders. 

Licht op het zonneleen Gronsveld wordt uitgegeven als deel 23 van de reeks Werken van het LGOG. Formaat 20 x 26 cm, 752 pagina’s, gebonden en harde kaft. Samenvattingen in het Engels en Duits. Het boek is rijk geïllustreerd met circa 250 afbeeldingen en bevat veel groot afgebeelde kadastrale kaarten. Wilt u het boek kopen, klik dan hier voor meer info.