Social media

Sinds kort is het LGOG ook te vinden op social media! Klik hier voor uitleg. 

Provincie Limburg

Publicaties over Stadhuis Gennep

In aanloop naar de feestelijkheden rondom het 400-jarig bestaan van het Genneps Stadhuis in 2017, publiceerde het weekblad 1Gennep een door de Gennepse historicus Wiel van Dinter geschreven serie over het stadhuis. Klik hier voor een bewerkte PDF-uitgave van de in 2016 verschenen 9-delige serie.


Wiel van Dinter schreef al eerder, in 1988, een boek getiteld Het stadhuis van Gennep door de eeuwen heen. Het boek was een uitgave van de afdeling voorlichting van de gemeente Gennep. Klik hier voor een volledige weergave van dit boek (met dank aan de gemeente Gennep).


Over Wiel van Dinter:

Wiel van Dinter was van 1979 tot eind 2013 bestuurslid van de Historische Kring Maas en Niers. In 1978 verscheen zijn eerste boek Gennep Gezien. Sindsdien heeft hij vele publicaties, zowel boeken als artikelen, op zijn naam staan. De gekozen onderwerpen vinden allen hun wortels in de Gennepse historie en die van de regio.

39 verschillende boektitels zijn onder zijn naam te vinden in de catalogus van de bibliotheek van de provincie, waarvan 35 ook in bibliotheek van Gennep.

In 2004 ontving Wiel van Dinter de draagspeld van het Koninklijk LGOG.


In 2017 verscheen het boek Maarten Schenck van Nijdeggen. Carrière in oorlogstijd door historicus Olga van den Broek, lid van onze Historische Kring Maas en Niers. Uit de vele bronnen en informatie is dit werk over de levenswandel van Maarten Schenck tot stand gekomen. Het is te krijgen via schenck1540@gmail.com voor de prijs van €12,50. Hier kunt u een mooie beschrijving vinden van het boek.

 

Publicaties uitgegeven onder auspiciën van LGOG Kring Maas en Niers

Onder auspiciën van de kring zijn de volgende publicaties verschenen. Neem voor bestelmogelijkheden contact op met de Kring:

W.S. van Dinter, Lambertus Perolles 1850-1929. eerste fotograaf van Gennep en de Maasregio (Gennep 2012), prijs € 24,75


W.S van Dinter, Gemeente Gennep in de wereldbrand 39/45 (Gennep 2012), prijs € 28,50


W.S. van Dinter (eindredactie), In de Kring verteld (Gennep 1990)

 


W.S. van Dinter, Inzoomen op ons streekverleden (Gennep 1997)

 


W.S. van Dinter, Klooster en sanatoria te Gennep (Gennep 2000)

 


W.S. van Dinter, Coöperatieve Stoomzuivelfabriek St.Jan te Ottersum (Gennep 2004)

 


W.S. van Dinter, Onder moeders paraplu. Het leven van de Gennepse componist J.P.J.Wierts (Gennep 2006)

 


W.S. van Dinter, Noord-Brabantsch-Duitse Spoorweg-Maatschappij en Gennep (Gennep 2010)