Social media

Sinds kort is het LGOG ook te vinden op social media! Klik hier voor uitleg. 

Provincie Limburg

Kringnieuws

April 2017 - Jubilarissen

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op  3 april 2017 vierden verschillende kringleden een mooi jubileum:

  • Al 50 jaar lid zijn de heren L. Crouzen, W. Dackus en G. Venner.
  • Al 40 jaar lid zijn de heer J. Bartelet, H. Cobben, R. van Kerkoerle, R. Panhuysen, J. Panhuysen, P. Schuffeleers, A. Stille en onze voormalige voorzitter T. Panhuysen.
  • Al 25 jaar lid zijn de heren P. Bronzwaer, P. Einthoven, J. Hansen, P. Hofman, E. van Royen, R. Rutten, W. Schoenmakers, P. Westerveld, mevrouw A. Renkens-Gommans en de heer J. Morreau en mevrouw M. Morreau-Magnée. 

Het bestuur wenst alle jubilarissen proficiat met deze prachtige jubilea!

 

Onze voorzitter Lita Wiggers speldt Titus Panhuysen zijn 40-jarig jubileumspeldje op.

 

November 2014 - Historisch Café wordt Historisch Debat

Na beraad in het bestuur is besloten de in 2006 gestarte activiteit 'Historisch Café'  te beëindigen. Daarvoor in de plaats wordt een nieuw initiatief gestart onder de noemer 'Het Historisch Debat'  dat op onregelmatige tijden zal plaatsvinden op een nader te bepalen locatie. Wij verwachten dat deze nieuwe activiteit tot een verbetering van de inhoud van het Historisch Café zal leiden en zowel liefhebbers als professionals zal aanspreken. Het eerste Historisch Debat zal gaan over de integriteit van historisch onderzoek, een actueel thema dat zowel binnen het wetenschappelijk onderzoek als de onderzoeksjournalistiek speelt.


April 2014 - Jos Notermans krijgt lintje

Het Kringbestuur wil bij deze ons lid Jos Notermans van harte feliciteren met het koninklijk lintje dat hij onlangs mocht ontvangen. Zoals algemeen bekend zet Jos zich - inmiddels al meer dan 40 jaar - in voor onderzoek naar en behoud van de Maastrichtse vestingwerken.

 

Februari 2014 - Ernst Homburg wint prestigieuze prijs

Onze vice-voorzitter Ernst Homburg heeft onlangs de prestigieuze 'ACS Historical Division Award for Outstanding Achievement in the History of Chemistry for 2014' gewonnen. Deze intrnationale prijs wordt sinds 1956 uitgereikt aan personen die een belangrijke bijdrage doen aan de geschiedschrijving van de chemie. 

 

Het evenement, bestaande uit de uitreiking, een symposium ter ere van het werk van professor Homburg, en een lezing door hemzelf, zal plaatsvinden op 12 augustus 2014 tijdens de American Chemical Society's jaarlijkse bijeenkomst in San Francisco, Californië.

Het kringbestuur feliciteert Ernst natuurlijk van harte met dit prachtige succes!