Social media

Sinds kort is het LGOG ook te vinden op social media! Klik hier voor uitleg. 

Provincie Limburg

Activiteiten seizoen 2017 - 2018

 
2018 

5 februari: Lezing door dr. Rolf Hackeng: Edmond Regout, een wereldreiziger. Klik hier voor meer informatie.   

5 maart: Lezing door prof. dr. Yves Segers: De fruitteelt in Zuid-Limburg, 1850 -1940 

9 april: Lezing door dr. Annemieke Klijn: Het Maastrichts experiment. Over de uitdagingen van een jonge universiteit 

 

Alle lezingen van LGOG Maastricht vinden altijd plaats in StayOkay Maastricht, Maasboulevard 101, Maastricht. De verdere activiteiten worden gaandeweg het jaar bekendgemaakt.

 

Voorbije activiteiten

2017  

2 oktober: Lezing door mr. dr. Jacques van Rensch en dr. Eric Lemmens: ‘Heden zijn wij niets anders meer dan Nederlanders…’. Limburg, Nederland en de Duitse Bond. Lezing i.s.m. het RHCL en in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Klik hier voor meer info. 

6 november: Lezing door prof. dr. Emmanuel Waegemans: Peter de Grote in Maastricht. Het einde van de Russisch-Nederlandse vriendschap. Klik hier voor meer info. 

4 december: Lezing door drs. Gilbert Soeters: Nieuwe inzichten en resultaten van het archeologisch onderzoek in Maastricht van 2010 tot 2017. Klik hier voor meer informatie.  

2018  

8 januari: Lezing door drs. Peer Boselie: In balans met 'spijs ende drank', proost! Oude recepten uit Maastrichtse archieven. Voorafgaand aan de lezing: nieuwjaarsborrel. Klik hier voor meer informatie. 

 


 

 

Activiteiten seizoen 2016/2017

2016

3 oktober: Lezing door Dr. Lou Spronck - De geschiedenis van de literatuur in Limburg. Klik hier voor het convocaat.

7 november: Lezing door Dr. Thijs van Vugt - Een arbeidersbuurt onder de rook van de Sphinx. Sociaal-ruimtelijke aspecten van het Boschkwartier-Oost te Maastricht, 1829-1904. Klik hier voor het convocaat.

12 december: Lezing door Prof. Dr. Leonie Cornips - Hoe dialecten veranderden in Limburg en Maastricht. Klik hier voor het convocaat. 

28 december: Familiemiddag in Lumière. Klik hier voor het convocaat. 

 

2017 

2 januari: Nieuwjaarsreceptie, boekenmarkt & lezing door Dr Paul Bronzwaer - Max graaf de Marchant et d'Ansembourg. Klik hier voor het convocaat.

6 februari: Lezing door Coen Eggen - Vakwerkbouw in Maastricht. Klik hier voor het convocaat. 

6 maart: Lezing door Prof. Dr. Yves Segers - De fruitteelt in Zuid-Limburg. Globalisering, staatscontrole en kennisnetwerken. Klik hier voor het convocaat. NB: door persoonlijke omstandigheden van de heer Segers is zijn lezing niet doorgegaan. Als vervanging heeft Frank Hovens een lezing verzorgd over de geschiedenis van Meerssen. 

3 april: Lezing door Dr. Harry Hillen - Van godshuis naar academisch ziekenhuis. De geschiedenis van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+. Klik hier voor het convocaat. Klik hier voor het Jaarverslag 2016 en hier voor de notulen van de jaarvergadering op 4 april 2016 en hier voor het financieel overzicht over 2016. 

28 april: excursie naar Amay (B). Klik hier voor het convocaat.

30 april: Historisch Debat. Klik hier voor het convocaat.

30 mei: Lieux de Mémoire: Kruidenboeken. Klik hier voor het convocaat. NB: deze activiteit is helaas komen te vervallen.